לצרכים עסקיים או פרטיים, ישראלים רבים מגלים עניין באפשרויות ובתהליך של פתיחת חשבון בנק בחו"ל. אמנם המציאות הרגולטורית לגבי החזקת חשבון בנק זר ודיווח לרשויות המס השתנתה והתעדכנה בשנים האחרונות, אך היא גם הפכה גלובלית ומחוברת יותר, כך שאפשרי ואף מקובל להקים חשבון בחו"ל. עו"ד קרן שקד מסבירה את מה שאתם צריכים לדעת ומה החוק הישראלי אומר על הנושא.

היום, בפועל זה חוקי לגמרי להחזיק חשבון בנק בחו"ל וישראלים יכולים, עם הסיוע והליווי המתאימים, לפתוח חשבון כזה, כל עוד הכל נעשה במסגרת הוראות החוק ובמסגרת תקנות הדיווח הרלוונטיות.

פתיחת חשבון בנק זר בחו"ל הפכה לעניין מבוקש ורלבנטי עבור שלל אנשים וגורמים ישראלים, ממגוון סיבות. למשל ממניעים של מציאת עוד מקום פיננסי לשמור בו על כסף והשקעות במציאות של אי ודאות בכלכלה ובשווקים, גם כדי לגוון אחזקות ולפזר סיכונים, לצרכי השקעות ויזמויות בחו"ל וכן הלאה.

יזמים ומשקיעים ישראלים, מכל הסוגים והגדלים, פתוחים כיום הרבה יותר לגיוון ולהשקעה גם מחוץ לישראל – כאשר אלו תהליכים שכמעט תמיד יצריכו פתיחת חשבון בנק במדינת היעד.

משרד עורכת הדין קרן שקד, יוצאת רשות המיסים ומומחית לדיני מיסים ומשפט כלכלי ובינלאומי, מסייע לעסקים ולקוחות פרטיים לפתוח חשבונות בנק במגוון יעדים מבוקשים בעולם, עם ליווי מקצועי, מדויק ומותאם אישית לאורך כל הדרך.

 

לפתוח חשבון בצורה מקוונת

המצב בשנים קודמות והשינויים היום

עד לאחרונה, החוק הישראלי התיר לתושבי ואזרחי ישראל להחזיק חשבונות בנק בחו"ל, כאשר בפועל לא היו תקנות או אמצעי אכיפה לגבי דיווח של ישראלים על כספים המוחזקים בבנקים בחו"ל או בצורת נכסים אחרים בחו"ל בכלל. מציאות זו יצרה מצב בו ישראלים רבים בפועל מחזיקים כספים ונכסים בחו"ל, לא מדווחים על כך לרשויות המס בישראל ולמעשה נמנעים מתשלום מס אמת – וזה מה שנקרא – לפי שיטת המס הישראלית, עבירת מס!

המשבר הכלכלי של 2008  לצד תהליכים כלכליים, טכנולוגיים ופוליטיים עולמיים נוספים האיצו את ההבנה שיש צורך בשינוי משמעותי לגבי מקלטי מס והחזקת חשבונות בנק ונכסים במדינות זרות מבלי לדווח על כך לרשות המיסים במדינת המגורים. לכן המצב כיום שונה עבור ישראלים המחזיקים חשבונות בנק בחו"ל ונכסים בחו"ל. תקנות בין רשויות המס של ישראל ומדינות אחרות מאפשרות ומקדמות שיתופי מידע בין רשויות מיסים וגופים פיננסיים, כאשר החוק הישראלי למעשה מגדיר חובת דיווח על כספים ונכסים בחו"ל למי שמוגדר תושב ישראל וממוסה בישראל.

 

הגדרות החוק הישראלי על חשבונות בנק בחו"ל

כעת הגענו לנקודה לשמה התכנסנו, מה אומר החוק בישראל לגבי פתיחת חשבון בנק בחו"ל והחזקת חשבון שכזה.

החוק בישראל מתיר להחזיק חשבון בנק בחו"ל, אך החוק גם מחייב להעביר לרשות המיסים דיווח מלא על הכספים והנכסים בחשבון (כמו גם כל הנכסים וההכנסות מחו"ל) באמצעות מערכת ברורה ומורכבת של כללים.

חובת הדיווח על כספים והכנסות בחשבונות בנק בחו"ל היא כוללת וחובה גם כאשר מדובר על סכומים נמוכים. אי דיווח משמעו ביצוע עבירת מס אשר יכולה בהחלט להגיע גם למישור הפלילי. כמו כן, אי דיווח על הכנסות ישנות בחו"ל יכול לגרור מצב בו רשות המיסים מחייבת את הנישום בתשלום חוב המס שלו עד 10 שנים אחורה!

תהליך "הכרת הלקוח" בעת פתיחת החשבון

מן הסתם, אסור להשתמש בחשבון הבנק בחו"ל לצרכי הלבנת הון, מימון טרור או פשיעה מאורגנת ושאר פעולות לא חוקיות, באף אחת מהמדינות. זיכרו שהיום פתיחת חשבון מלווה בתהליך "הכר את הלקוח" מצד הבנק, להיכרות עם הלקוחות וגם לבירור מעמיק ויסודי שמקור הכסף של הלקוח או המשקיע אכן חוקי.

השורה התחתונה: מותר לפתוח ולהחזיק חשבון בנק בחו"ל וגם לקבל אליו הכנסות משלל מקורות (חוקיים). אבל חייבים לדווח לרשות המיסים, בדו"ח השנתי, על קיומו של החשבון ומצבו הפיננסי.

אמנות והסכמים להעברת מידע על חשבונות בנק – לא לנסות להסתיר!

יחד אם כך שאמרנו שמותר וחוקי לפתוח ולהחזיק חשבון בנק זר, היום אין ממש טעם לנסות להסתיר זאת מהרשויות בישראל במטרה להימנע מתשלום מס או לשמור על דיסקרטיות. בהובלת ארה"ב והאיחוד האירופי, בנקים וגופים פיננסיים מחויבים היום להעביר לרשויות המס של רוב מדינות העולם מידע לגבי זרים המחזיקים אצלם חשבונות.

כך למשל, מדינת ישראל חתומה על הסכם FATCA מול ארה"ב, הסכם העברת מידע לגבי חשבונות בנק של ישראלים בבנקים בארה"ב, ולהיפך. כמו כן, ישראל חתומה על הסכם CRS שגם נוגע להעברת מידע על חשבונות בנק מול מדינות ה-OECD – רלוונטי בעיקר לחשבונות בנק באירופה. באופן דומה יש רגולציה גם על מדינות אחרות ובנקים נוספים ברחבי העולם (לא בכל המדינות, אך ברובן).

 

שאלות נפוצות

  • האם צריך לשלם מס על העברת כסף לחשבון או מהחשבון?

מבחינת דיני המס, התשובה היא "לא". ייתכנו עמלות אך לא חייבים במס על העברת כסף. אם הכסף מייצר רווח והכנסה, אז יש כמובן לדווח ואולי תהיה גם חבות מס רווח הון או מס הכנסה, בחו"ל ו/או בישראל.

 

  • איך עושים את כל תהליך מילוי הטפסים והבירוקרטיה מול הבנק הזר?

חלק זה בתהליך בהחלט עשוי להיות ארוך, מתיש ומורכב להבנה וליישום, במיוחד אם המסמכים אינם באנגלית אלא בשפה אחרת. משרדנו בעל ניסיון רב בתהליכים אלו, מכיר את כל הטפסים והדרישות ויסייע לכם במילוי הטפסים.

 

  • כמה זמן לוקח לפתוח חשבון בנק בחו"ל?

זה כמובן תלוי במדינה ובהחלט גם במידת היעילות והדיוק של מילוי הטפסים והשלמת כל שלבי ודרישות הבנק והרגולציה. עם ליווי מקצועי של עו"ד מיומנת בתחום, התהליך אורך מימים בודדים ועד שבועות בודדים. לבד זה יכול לקחת גם חודשים ולהיתקל בלא מעט אתגרים ומהמורות בדרך.

סיוע עו"ד בפתיחת חשבון בנק בחו"ל – חשוב ויעיל במיוחד!

לבסוף, אתם רוצים לפתוח חשבון בנק במדינה זרה, אז מה עושים? נעזרים בעו"ד המתמחה בנושא זה בדיוק ועם הצלחות מוכחות.

כשרוצים לפתוח חשבון בנק בחו"ל, חשוב מאוד לעשות את התהליך בצורה נכונה, מדויקת ועם הליווי המקצועי שיבטיח עמידה בדרישות החוק, בשתי המדינות, ותקנות רשות המיסים. אם כבר יש לכם חשבון בנק בחו"ל ואינכם מדווחים עליו ועל הכספים בו לרשות המיסים, מומלץ לקבל ייעוץ משפטי ומקצועי לגבי אופן העברת הדיווח השנתי הנכון וכמו כן מומלץ להיכנס להליך גילוי מרצון (אפשר גם אנונימית עד קבלת אישור) להעברת דיווח לרשות המיסים על הכנסות ישנות, תשלום מס אמת והימנעות מקנסות והליכים פליליים.

יתרונות ביצוע הקמת החשבון בליווי משרד עו"ד קרן שקד

  • ליווי מלא לכל אורך התהליך – יד ביד עד לקבלת אישור על פתיחת החשבון.
  • במקרים רבים, אין צורך לנסוע פיזית למדינה או לבנק בהם רוצים לפתוח חשבון.
  • המשרד עובד עם הבנקים הגדולים והמובילים בעולם.
  • יצירת פיזור סיכונים נכון וגיוון השקעות בעזרת חשבון בנק זר.
  • המשרד מסייע בהסרת כל החסמים בדרך לפתיחת החשבון.
  • טיפול מהיר ויעיל בכל אישורי המסמכים הדורשים חתימת עו"ד.

 

משרד עו"ד קרן שקד מתמחה בתחום המיסוי וליווה בהצלחה אינספור לקוחות עסקיים ופרטיים בפתיחת חשבון בנק בחו"ל, במגוון מדינות פופולאריות. צרו קשר לפרטים וקביעת פגישת ייעוץ.

    השאירו פרטים לקביעת פגישת ייעוץ

    דילוג לתוכן